Veel uitvaartbedrijven hebben ergens in hun advertentie staan dat ze eigen rouwauto’s hebben. Dit wordt vervolgens gepresenteerd alsof dat een voordeel is voor. Maar is dat ook werkelijk zo?

Wanneer een uitvaartbedrijf een eigen rouwauto heeft, dan wil hij ook graag dat u die auto gebruikt. Veel bedrijven hebben maar één rouwauto en dat betekent dat hij ook graag wil dat u de kleur kiest die hij zelf heeft. Maar veel mensen willen daar juist de keuze in hebben. Moet hij zwart, grijs, wit of nog een andere kleur hebben en welk merk auto is favoriet. 
Wanneer de overledene altijd Mercedes reed, dan lijkt het logisch dat er ook een Mercedes rouwauto komt. Wanneer gekozen wordt voor een witte kist, dan is een witte rouwauto passend.


Maar er zijn meer keuzes mogelijk. Zo is er de mogelijkheid voor een rouwbus waar de kist en de nabestaanden vervoerd kunnen worden, een uitvaartcaravan, een aangepaste truck, de loopkoets, een motor met zijspan waar de kist op kan. Wanneer dit bij de overledene en de familie past, dan maakt dit de uitvaart wel heel persoonlijk. Ook mag de overledene met eigen vervoer naar de laatste rustplaats gebracht worden. Enige voorwaarde is, dat de kist wel goed vastgezet kan worden. 


Bij ons heeft u de keuze uit verschillende soorten rouwvervoer. Bedenk hoe u dat wilt en wat voor vervoer bij u past of de overledene past. Wij kunnen samen met u voor het juiste rouwvervoer zorgen.

En laten we wel wezen: Wanneer iemand altijd in een pick-up truckje reed, waarom zou je dan de laatste rit opeens voor iets anders kiezen. Dan kan het ook gewoon op de eigen auto, met de eventuele bloemstukken er naast. Al de aanwezigen zullen zich dit afscheid na jaren nog herinneren.